ponedeljek, 30. marec 2015

Fake cheesecake (posni cheesecake)


 Masa:
- 1 kašičica agar agar (zamena za želatin)
- 5 kašika pirinčanog mleka
- 2 kašike meda (50 g)
- 1 kašika kokosovog ulja

Podloga:
- 60 g kokos brašna
- 100 g mlevenog badema
- 1 kašika meda
- 1 kašičica rendanog đumbira
- 1 kašika kokosovog ulja
- 2 kašike rendane nane
- ½ kašičice cimeta
- ½ kašičice himalajske soli

Fil:
- 1 kašičica rendanog đumbira
- 1 banana (125 g)
- 200 g organskog tofua neutralnog ukusa
- 1 kašika ceđenog limuna
- 1 kašičica rendane kore od limuna
- 8 g vanilinog smeđeg šećera

Pavlaka:
- 2 dl slatke pavlake
- 1 kašika brezinog šećera




U maloj posudi, na vatri, zagrejemo mleko i med, kad provri, ubacimo agar agar i pustimo da vri 3 minuta. Na kraju ubacimo kokosovo ulje i promešamo. Napravimo podlogu što sve sastojke za podlogu stavimo u blender i dobro izmešamo. Masu lepo rasporedimo duž pleha koji smo prethodno obložili sa pekarskim papirom. Operemo blender i stavimo unutra sve sastojke za fil i dodamo još masu koju smo zagrejali. Sve dobro umutimo i nanesemo preko podloge. Ostavimo u frižideru na par sati. Pre nego što poslužimo, ukrasimo slatkom pavlakom. Ako nemate brezinog šećera (koji ne podiže nivo insulina) ne stavljajte ništa u pavlaku. Uživajte i napišite mi šta mislite o receptu. Prijatno!

Ni komentarjev:

Objavite komentar