Moja najveća kulinarska ljubav su zdravi i neobični
slatkiši. Uvek pokušavam da dodam nešto što po svim pravilima ne pripada
slatkišima – ili je to povrće, neki zaćin ili nešto od superhrane. Naravno uvek
su tu i zdrave masnoće. Pokušajte da napravite ovo … ukus će vas jako
iznenaditi … i verujem oduševiti :)
Podloga
50 g mlevenog badema
50 g kokosovog brašna
8 urmi
So
Mleko sa nanom
50 g mlevenog badema
50 g kokosovog brašna
8 urmi
So
Mleko sa nanom
Suvu nanu ubacite u toplo mleko i kuvate par minuta.
Precedite i ostavite sa strane. U blenderu pomešajte badem, urme, so, kokos i dve kašike
mleka. Dobijenu smesu stavite u manji pravougaoni pleh kako bi dobili
podlogu željenog oblika.
Fil
150 g indijskog oraha
So
Vanili štapići ili šećer
50 g kokosovog ulja
2 kašike meda
90 g spanaća
150 g indijskog oraha
So
Vanili štapići ili šećer
50 g kokosovog ulja
2 kašike meda
90 g spanaća
Kašika alfalfa deteline
Šaka sveže nane ili matičnjaka
Dve kašike suve nane
Šaka sveže nane ili matičnjaka
Dve kašike suve nane
Indijske orahe namocite u vodi preko noći. Drugi dan ih
dobro osušite ako treba i ručno, salvetom. Kokosovo ulje zagrejete sa osušenom
nanom koju ste prethodno sitno iseckali ili ručno usitnili. Sklonite sa vatre.
U blender stavite orahe, so, vaniline štapiće, med, spanać, nanu, alfalfu i kokosovo
ulje. Dobro izmešajte sve dok ne dobijete homogenu masu. Na kraju, tom masom
prelite podlogu u plehu.
Čokolada
50 g crne čokolade
50 g kakaa
80 g kokosovog ulja sa nanom ili bez
2 kašike meda
50 g crne čokolade
50 g kakaa
80 g kokosovog ulja sa nanom ili bez
2 kašike meda
Sve sastojke istopite na tihoj vatri i prelijete preko fila.
Ostavite da se ohladi pa ceo pleh stavite u zamrzivač na dva sata. Nakon toga
isecite kolač na štanglice i stavite u frižider. Ili ih odmah pojedite!
Ni komentarjev:
Objavite komentar