torek, 18. november 2014

Kockice od nane




Moja najveća kulinarska ljubav su zdravi i neobični slatkiši. Uvek pokušavam da dodam nešto što po svim pravilima ne pripada slatkišima – ili je to povrće, neki zaćin ili nešto od superhrane. Naravno uvek su tu i zdrave masnoće. Pokušajte da napravite ovo … ukus će vas jako iznenaditi … i verujem oduševiti :)

Podloga
50 g mlevenog badema
50 g kokosovog brašna
8 urmi
So
Mleko sa nanom

Suvu nanu ubacite u toplo mleko i kuvate par minuta. Precedite i ostavite sa strane. U blenderu pomešajte badem, urme, so, kokos i dve kašike mleka. Dobijenu smesu stavite u manji pravougaoni pleh kako bi dobili podlogu željenog oblika.


Fil
150 g indijskog oraha
So
Vanili štapići ili šećer
50 g kokosovog ulja
2 kašike meda
90 g spanaća
Kašika alfalfa deteline
Šaka sveže nane ili matičnjaka
Dve kašike suve nane

Indijske orahe namocite u vodi preko noći. Drugi dan ih dobro osušite ako treba i ručno, salvetom. Kokosovo ulje zagrejete sa osušenom nanom koju ste prethodno sitno iseckali ili ručno usitnili. Sklonite sa vatre. U blender stavite orahe, so, vaniline štapiće, med, spanać, nanu, alfalfu i kokosovo ulje. Dobro izmešajte sve dok ne dobijete homogenu masu. Na kraju, tom masom prelite podlogu u plehu.

Čokolada
50 g crne čokolade
50 g kakaa
80 g kokosovog ulja sa nanom ili bez
2 kašike meda

Sve sastojke istopite na tihoj vatri i prelijete preko fila. Ostavite da se ohladi pa ceo pleh stavite u zamrzivač na dva sata. Nakon toga isecite kolač na štanglice i stavite u frižider. Ili ih odmah pojedite!

Ni komentarjev:

Objavite komentar