petek, 16. januar 2015

Posle praznični coctail party u hotelu Life design

Posle svog praznovanja, juče se desila još jedna zabava u našem hotelu. Bila sam pomalo skeptična da li će ljudi doći, baš zbog svih tih praznika, ali ljudi iz turizma su se odazvali u velikom broju te sam stvarno bila iznenađena i oduševljena. Uvek sam volela sve u vezi sa turizmom jer sam kao novinarka išla na mnogo sajmova a za vreme studija radila kao promoterka na istim i znam da se ovi ljudi jako trude kako bi se posetioci osećali dobro. Ulažu mnogo kreative i mašte u pokušaj da ljudima približe putovanja i sve usluge koje ih prate a koje čine ljude zadovoljnim i opuštenim. Lično mislim da su odmor, putovanja i upoznavanje drugih kultura neophodni svima kako bi proširili svest o svetu u kojem žive, probali novu hranu, muziku i mirise i sagledali svoj dom sa jedne objektivnije pozicije. Čovek uvek više ceni ono što ima ako to napusti na određeni period.
Tako da smo mi, ekipa hotela Life Design, juče organizovali post praznični cocktail party i upoznali neke sjajne ljude iz turizma. Bilo mi je drago što sam mogla doprineti ukupnoj atmosferi svojim idejama za posluženje bez glutena, jer na mojim radionicama učim ljude koliko je gluten štetan, pa se uvek radujem kad imam nove ljude koji žele da probaju ovu hranu i, još više, kada im se svidi. Nije to neka komplikovana hrana, samo je potrebno znati o čemu se radi i pokušati da na što kreativniji način odgovoriti na pitanja, kako zameniti obično brašno sa bezglutenskim ili kako pripremati samostalno hranu u što većoj meri i izbegavati nezdrave dodatke koja industrija koristi. 
Losos i pršuta su uvek zvezde finger food-a, pa sam pokušala da ih ubacim u moje zalogaje, ali uz uslov da osnov uvek bude neka podloga ili korpica bez glutena. Ovoga puta sam napravila nešto od heljde, jer je ona pravi izbor za zimu. U hladnim mesecima potrebno je da znamo da našem telu, kako bi se ugrejalo, najbrže pomaže hrana koja ima takav uticaj – od žitarica to su recimo smeđi pirinač, proso, kukuruz i heljda. Zbog toga sam napravila heljdine bline, tj. male palačinke, kao vrlo dobru podlogu za razližite namaze i igranje sa ukusima koji idu uz orašast ukus heljde. Imali smo dve variacije blina – jedna je bila sa krem sirom, lososom, kavijarom, mirođijom i lajmom, a na drugima je bio ljubičasti maslac sa šumskim voćem, kruškom, gorgonzolom i rukolom. Baš sveže i ukusno – za šta je zaslužna naša ekipa iz kuhinje hotela Life Design, koja je odradila majstorski posao.
Kako biste i vi mogli da uživate u ovoj klopi, ovde sam vam napisala recept za bline. Pokušajte da napravite neki svoj namaz pa mi javite neke nove ideje. Biću zahvalna :)
Recepti:
BLINI SA RAZLIČITIM NAMAZIMA
(recept za približno 20 komada)
  • 100 g heljdinog brašna
  • 1 jaje
  • 4 g suvog kvasa ili praška za pecivo
  • So
  • 1 dl vode
  • 1 dl slatke pavlake
  • Maslac za pečenje
Izmešamo sve sastojke i ostavimo masu barem pola sata u frižideru. Nakon toga, na maslacu, pečemo male američke palačinke tj. bline. Na njih nanosimo različite namaze.

Ni komentarjev:

Objavite komentar